marvel filmlerine bir eleştiri de ken loach’tan geldi

marvel filmlerine bir eleştiri de ken loach’tan geldi


sen de mi abim?


40 yılı aşkın sinema serüvenine yüzlerce ödül sığdırmış ve işçi sınıfının yönetmeni olarak addedilen Ken Loach, Marvel filmlerini yerme şenliklerine katılan son isim oldu.

Sinema dünyasına I, Daniel Black, Kes, Riff-Raff, The Wind That Shakes the Barley gibi unutulmaz filmler kazandıran İngiliz yönetmen, Skynews’e verdiği röportajda son günlerin tartışma konusu olan Marvel filmleri hakkında “ Marvel filmleri sıkıcı ve sinema sanatına dair hiçbir şey içermiyor. Onlar büyük bir şirket ve filmlerini para kazanmak için çekiyor, William Blake’in dediği gibi paranın olduğu yerde sanattan bahsedemeyiz. Marvel filmleri hamburgerler gibi bir emtia ve içinde hayal gücünü paylaşmakla, iletişimle ilgili bir şey yok.” açıklamasını yaptı.

Çektiği filmlerle Avrupa sinemasının sosyolojik ve ahlaki vicdanı olan Ken Loach, sinemayla ilgili “ Bence yaşadığımız dünyayı sinemayla güzelleştirebiliriz çünkü sinema bizim kim olduğumuzu insanlara tanıtma fırsatı sunuyor, sinema sayesinde insanlar bizimle birlikte gülebilir, ağlayabilir, en derin duygularımızı ve insan olmanın ne olduğunu öğrenebilir. “ yorumunu yapan Kean Loach, tartışmayı başka bir yöne çekti.

Martin Scorsese, Francis Ford Coppola ve Ken Loach, uzun zamandır sinema dünyasında konuşulan bu konuyla ilgili sesini yükselten en büyük isimler oldu. Bakalım bu büyük isimlere destek çıkan ya da bir dur diyen çıkacak mı?