matrix 4, aradığı başrolü aquaman’de buldu

matrix 4, aradığı başrolü aquaman’de buldu


müstakbel genç morpheus belli oldu


Aquaman filmindeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Yahya Abdul-Mateen II, Keanu Reeves ve Carrie Anne Moss’un yanında Matrix 4’ün başrolünde yer alacak.

Geri döneceği haberiyle hepimizi gazlayan ama sonra yavaş yavaş sessizliğe bürünen yeni Matrix filmi cephesinden önemli bir haber paylaşıldı. Yahya Abdul-Mateen II, Lana Wachowski’nin yazıp yöneteceği Matrix 4 kadrosuna, filmin ana karakterlerinden birini canlandırmak üzere dahil oldu. Resmi bir açıklama gelmese de film hakkında çıkan dedikoduları düşününce Abdul-Mateen II’yu Morpheus’un gençliği rolünde izlememiz epey olası gözüküyor.

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss‘un canlandırdığı rollerle geri dönmesinin ardından gözler Laurence Fishburne’e çevrilmişti. Fishburne’ün projede yer almayacağının açıklanmasının ardından da “Genç Morpheus”un etrafında dönecek bir hikaye izleyeceğimize kesin gözüyle bakmaya başlamıştık. Filmin gerçekten hayata geçeceği ve Keanu Reeves & Carrie-Anne Moss ikilisinin geri dönüşü dışında hiçbir resmi açıklamada bulunmayan Warner Bros., bu konuda da sessizliğini korumaya devam ediyor.

İlk olarak iptaliyle depresyona sokan Baz Luhrmann imzalı The Get Down dizisindeki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Yahya Abdul-Mateen II, Aquaman’de canlandırdığı Black Manta karakteriyle büyük bütçeli filmlere girişini yapmıştı. Son zamanlarda ise Us ve Black Mirror gibi yapımlarda izleyicilerin karşısına çıkan yükselen oyuncuyu bu yıl yayınlanacak Watchmen dizisinde de izleyeceğiz.

Henüz iki taraftan da resmi bir açıklama gelmemesine rağmen filmle ilgili adımlar atıldığını görmek bizleri heyecanlandırdı. 2022’de vizyona girmesi beklenen filmden yeni haberleri heyecanla bekliyoruz.