metallica ve billabong, sörf kıyafetleri koleksiyonu hazırlamak için anlaştı

metallica ve billabong, sörf kıyafetleri koleksiyonu hazırlamak için anlaştı


enter surfman


2007 yılında Hawaii’li efsane sörf şampiyonu Andy Irons için bir araya gelen ve Death Magnetic albümünden bir sörf tahtası koleksiyonu çıkartan Metallica ve Billabong, yeni bir ortaklığa imza attılar. Bu ortaklık neticesinde 5 yeni koleksiyon hazırlayacak Metallica ve Billabong, koleksiyonun ilk serisini piyasaya çıkardı bile.

Şu anda hali hazırda satışa açık olan ilk koleksiyon, Metallica’nın ikonik The Black Album’ünden esinlenerek tasarlandı. Tişört, ceket, şort, elbise ve sörf tahtasını barındıran koleksiyondaki ürünlerin fiyatları 35.95 $ ile 349.95 $ arasında değişiyor. Diğer 4 koleksiyonun esin kaynağı olacak albümler ise henüz açıklanmadı.

Metallica’nın gitaristi ve söz yazarı Kirk Hammett’in sörfe olan hayranlığı herkesin bildiği bir gerçek. Hammett basın açıklamasında, “Benim için heavy metal’in verdiği haz ve canlılık duygusuyla, dalgaların üzerinde gezinmenin verdiği haz aynı. Yeni ortaklığımız bu muhteşem hissi yansıtacak.” diyerek yeni işbirliğini kutladı. Metallica’nın basçısı ve amatör sörfçü olan Robert Trujillo ise yaptığı açıklamayla metal müziği ve sörfü birbirine benzetti: “ Metalde bir başkaldırı var, güzel bir başkaldırı bu. Tıpkı okyanus ritmine başkaldırdığımız sörf gibi.”

Billabong’un websitesinde satışa sunulacak ilk koleksiyon setinin devamının Mart 2020’ye kadar çıkması bekleniyor. Toplam 5 setten oluşacak koleksiyonun gelirinin bir kısmı, genç sörfçüleri destekleyen Andy Irons vakfına aktarılacak.