michael stipe, r.e.m. sonrası ilk solo teklisi ile geri dönüyor

michael stipe, r.e.m. sonrası ilk solo teklisi ile geri dönüyor


your capricious soul


R.E.M.’in dağılmasından 8 sene sonra grubun lideri Michael Stipe, 5 Ekim’de Your Capricious Soul adını verdiği teklisi ile geri dönüş hazırlığında.

Your Capricious Soul’u ilk olarak kendi websitesinden 77 cent’e satın alma seçeneği ile yayınlayacağını duyuran Stipe, daha sonra aynı site üzerinden ücretsiz olarak indirme opsiyonunun da aktif olacağını belirtti. Yokoluş Direnişi tarafından düzenlenen, iklim adaletsizliği başlığı altında konuşmalar ve eylemlerin yapılacağı Uluslararası Direniş haftasına da destek verecek olan tekli hakkında Stipe şu sözleri söyledi:

“Müziğe uzun süreli bir ara verdim ve artık tekrar dönmek istiyorum. Your Capricious Soul benim ilk solo çalışmam ve onu çok seviyorum. Bilinçlenme adına yapılan bu heyecan verici değişime ben de sesimi katmak istedim. Yokoluş Direnişi (Extinction Rebellion), beni bu tekliyi yayınlamam ve daha fazla beklememem için teşvik etti. Çevre ile olan ilişkimiz ömür boyu süren bir kaygı hâline geldi fakat artık bu konuda umutluyum, hatta iyimserim. Güzel Dünya’mızı iyileştirmek için gerekli değişimi yapabileceğimize inanıyorum.”

Fifty Shades of Grey ve Nowhere Boy ile tanınan yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından çekilen müzik videosu da tekli ile birlikte yayınlanacak.