patrick stewart’lı dizi star trek: picard’dan yeni fragman

patrick stewart’lı dizi star trek: picard’dan yeni fragman


24 ocak 2020'de yayında


Bilim kurgu dünyasının kült yapımlarından Star Trek’in usta aktörü Patrick Stewart’ın bir kez daha Kaptan Jean-Luc Picard rolünde geri döneceği dizisi Star Trek: Picard’dan uzun bir fragman paylaşıldı.

1987 – 1994 yılları arasında canlandırdığı ve kendisiyle özdeşleşen karakteriyle televizyon tarihine geçen Stewart’ın rolüyle yıllar sonra tekrar buluştuğu dizi, Kaptan Jean-Luc Picard’ın Atılgan’dan sonraki hayatını anlatacak.

Star Trek Into Darkness’ın yazarı Alex Kurtzman’ın showrunner olarak başında olduğu projenin ilk iki bölümünü Hanelle Culpepper yönetecek. 53 yıllık Star Trek serüveninde ilk defa kadın bir yönetmene diziyi emanet eden CBS, dizide Alison Pill, Michelle Hurd, Evan Evagora, Isa Briones, Santiago Cabrera ve Harry Treadaway gibi isimlerle çalışacak. Stewart’ın yanı sıra eski diziden Jonathan Frakes, Marina Sirtis, Brent Spiner ve Jeri Ryan’ı göreceğimiz Star Trek: Picard’dan yayınlanan uzun fragmanda Picard’ı emekliliğinin sebebini açıklarken görüyoruz.

Picard’ın Commander Data’nın kendisini onu korumak için feda ettiğini açıkladığı fragmanda Ayrıca Data’nın vücut parçalarının birbirinden bağımsız şekilde bir depolama alanında saklandığını da görüyoruz.

Yaşanan felaketten yaklaşık yirmi yıl sonrasına ışınlandığımız dizi, henüz ismini bilmediğimiz bir kadın karakterin, artık emekli olmuş Picard’ı bulup kendisine “İçimden bir ses seninle güvende olduğumu söylüyor demesiyle başlıyor. Şekil değiştirme yeteneğine de sahip olan bu kadınla amiralle konuşan Picard “Eğer düşündüğüm kişiyse, başı büyük bir belada” diyor ve macera başlıyor.

24 Ocak 2020’de Amazon Prime üzerinden yayınlanmaya başlayacak dizinin yeni fragmanı hemen burada.