quentin tarantino’nun ilk sekiz filmini anlatacak the first eight’ten fragman

quentin tarantino’nun ilk sekiz filmini anlatacak the first eight’ten fragman


tarantino filmleri mercek altında


Zamanımızın en etkili ve ses getiren yönetmenlerinden Quentin Tarantino’nun geniş filmografisine baktığımızda uzun kariyeri boyunca birbirinden başarılı yapımlara imza atmış olduğu bilimsel bir gerçek gibi karşımızda duruyor. Tarantino, çektiği ilk sekiz filmi detaylı olarak ele alacak olan QT8: The First Eight isimli belgesel ile bunu daha da detaylı olarak gösterecek gibi duruyor.

Tarantino’yla yakından çalışmış insanların ağzından ikonik filmlerinin yapım sürecini dinleyeceğimiz QT8’te yönetmenin favori isimlerinden Zoe Bell, Louis Black, Bruce Dern, Robert Forster, Jamie Foxx, Richard Gladstein, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Diane Kruger, Lucy Liu, Michael Madsen, Eli Roth, Tim Roth, Kurt Russell, Stacey Sher, Scott Spiegel ve Christoph Waltz yer alıyor.

Yönetmenliğini Tara Wood’un yaptığı film, yönetmenin kariyerinin gelişimini gösterirken bir yandan da film şeridi gibi bütün Tarantino filmlerini aynı anda izlememizi sağlayacak. Wood’un bir önceki filmi de başka bir yapımcının, Richard Linklater’ın kariyerini konu alıyordu.

3 Aralık’ta dijital platformlara düşecek QT8’i sabırsızlıkla bekliyor, fragmanı hemen aşağıya bırakıyoruz.