sam mendes’in ı. dünya savaşı destanı 1917’den yeni fragman

sam mendes’in ı. dünya savaşı destanı 1917’den yeni fragman


askerlerin gözünden bir savaş hikayesi


Sam Mendes’in baştan sona tek bir plan sekans şekilde çektiği I. Dünya Savaşı filmi 1917’den yeni fragman yayınlandı. George MacKay, Benedict Cumberbatch, Colin Firth ve Mark Strong’lu oyuncu kadrosuyla film, 10 Ocak 2020’de vizyona girecek.

Son olarak James Bond serisine çektiği 2 filmle beğeni toplayan Sam Mendes, bu sefer bizi 100 yıl öncesine götürüyor ve I. Dünya Savaşı’nda geçen bir günü anlatıyor. Savaş sırasında Britanya askeri olan Schofield (George MacKay) ve Blake, (Dean-Charles Chapman) gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanırlar. Zamana karşı yarışan ikilinin görevi, düşman bölgesini geçerek yüzlerce Britanya askerine ölümcül tuzağa düşmemeleri için bir mesaj iletmektir. Blake’in kardeşi de o askerlerin arasındadır. Bu durum, Blake’in olaya daha duygusal yaklaşmasına ve canı pahasına da olsa görevi yerine getirmeye çabalamasına sebep olur.

American Beauty, Revolutionary Road ve Skyfall gibi başarılı filmlere imza atan Sam Mendes, yeni filmi 1917 ile de adından bir kez daha sıkça söz ettirecek gibi gözüküyor. Daha önce sinemaseverlere görsel şölen sunduğu Skyfall filminde birlikte çalıştığı Roger Deakins‘i de yeni filminde yanına alan Mendes, izleyicilerin savaşı askerlerin gözünden görebilmeleri için filmi plan sekans şeklinde çektiğini açıklamış ve bu sayede hikayenin gerçek zamanlı olarak işlendiğini söylemişti. Sam Mendes ve Roger Deakins ikilisi bu sefer Oscar’a ulaşabilecek mi bilmiyoruz ama filmin fragmanı hemen burada.