sony, playstation 5’i 2020 sonunda piyasaya çıkartıyor

sony, playstation 5’i 2020 sonunda piyasaya çıkartıyor


acaba ps4’ün fiyatı düşecek mi?


Eğlence dünyasının devi Sony, yaptığı resmi bir açıklamayla PlayStation’ın 2020 yılı içinde satışa çıkacağını duyurdu.

Oyun dünyasının en büyük şirktelerinden Sony’nin CEO’su Jim Ryan, şirketin blog sayfasından yaptığı açıklamayla, Playstation 5’in 2020’nin son çeyreğinde satışa çıkacağını duyurdu. PS4’ten 7 sene sonra yeni bir oyun konsolu çıkartacak Sony, köklü değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

Asıl hedeflerinin, dokunma hissiyle oyun deneyimini daha da geliştirmek ve gerçekçi kılmak olduğunun altını çizen Jim Ryan, yeni DualShock oyun konsollarında dokunmatik ekran ve butonların yer alacağını açıkladı. İki önemli yenilik yaptıklarının altını çizen Ryan, bunlardan birinin “haptic” adını verdikleri dokunma sistemi olduğunu söyledi. Kullanıcılar bir yarış esnasında duvara çarptıklarında ya da bir futbol maçında ikili mücadeleye girdiklerinde haptic sensörler ile yaşanan deneyimi derinden hissedecekler.

Sony’nin getirdiği bir diğer yenilik ise tetikleme düğmeleri L2 ve R2 tuşlarını oyun konsollarından kaldırmak oldu. Bu düğmelerin yerine programlanabilir sensörler ekleyen Sony, “Elinizde ok ve yay yokken ok atma hareketi yapabilecek, bunun sonucunda oyunda ok atabileceksiniz. Bir arazi aracının hızını arttırmak için el hareketlerinizi kullanmanız mümkün olacak. Bu durumu elinize kürek alıp bir çukur kazmaya da benzetebiliriz. Siz aynı hareketleri yapacaksınız ancak çukuru oyunda kazacaksınız.” diyerek yaptığı yeniliği açıkladı.

Beklenenden biraz erken gelmesiyle herkesi şaşırtan PlayStation 5’in sistem özellikleri bu yılın başından beri kulaktan kulağa bilgilerle dolaşıp duruyor. Bu konuda resmi bir açıklama yapmayan Sony, bakalım bizim için neler hazırlamış…