usta yönetmen michael mann, tokyo vice’ın televizyon uyarlamasında ilk bölümün başında

usta yönetmen michael mann, tokyo vice’ın televizyon uyarlamasında ilk bölümün başında


sinemadan televizyona


Manhunter, The Last of the Mohicans, The Insider ve Collateral gibi yapımlarla tanıdığımız, 4 Oscar adaylığı bulunan usta yönetmen Michael Mann’in, HBO Max uyarlaması Tokyo Vice’ın ilk bölümünü yöneteceği duyuruldu.

Her güne yeni bir streaming haberi ile uyandığımız şu günlerde HBO Max bir hayli atakta. Daha önce Americanah, Gremlins, Grease: Rydell High ve daha birçok yapımla yayın hayatına başlayacağı duyurulan HBO Max, Tokyo Vice romanının uyarlama dizisinin de platformda yer alacağı haberini vermişti. Divergent serisindeki rolünden sonra Baby Driver ile de yeteneğini bir hayli kanıtlayan genç aktör Ansel Elgort’un da dizinin başrolünü üstleneceği açıklanmıştı. Michael Mann ise dizinin ilk bölümünün yönetmen koltuğunda oturucak ve bir ihtimal, diğer bölümler için de kamera arkasına geçecek.

Tokyo’da yaşayan gazeteci Jake Adelstein’ın romanından uyarlanacak olan Tokyo Vice, Tokyo Metropolitan Polis merkezinde yaşanan yolsuzlukları takip eden bir dizi polisiye hikayeyi anlatacak. Elgort ise bu yolsuzlukları ortaya çıkaran ABD’li gazeteci Adelstein’ı canlandıracak. Dizide yer alacağı açıklanan bir diğer isim ise Inception ve Godzilla gibi yapımlarla tanınan Ken Watanabe.

JT Rodgers’ın yazar kadrosunda yer alacağı açıklanan Tokyo Vice’ın, 2020 baharında HBO Max’te yayınlanması planlanıyor.