watchmen’den hayranlarını üzecek haber

watchmen’den hayranlarını üzecek haber


dizi tek sezon sürecek


Flash, Arrow, Supergirl gibi kült çizgi romanların televizyonlara uyarlanmasıyla yakalanan başarı son yıllarda televizyon kanalların dikkatini çekmiş ve çizgi romandan uyarlama diziler televizyon dünyasında popüler hale gelmişti. HBO’nun ekranlara taşıyacağını duyurduğu Alan Moore ve Dave Gibbons‘ın çizgi roman tarihine adlarını altın harflerle kazıdığı Watchmen serisinin ömrü ise görünen o ki çok uzun değil. Daha önce Zack Snyder’ın yönetmenliğinde beyazperdeye taşınan ve adından söz ettiren Watchmen, son açıklamalara göre sadece tek sezon yayınlanacak.

Geçtiğimiz hafta sonu New York Comic-Con’da konuşan dizinin yaratıcısı Damon Lindelof, Watchmen ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lost, The Leftlovers gibi dizilerden ve World War Z, Prometheus gibi filmlerden hatırladığımız Damon Lindelof, Watchmen’in hikayesinin tek sezon olarak tasarlandığını açıkladı.

Lindefol, çektikleri sezonu 9 bölümde tamamlanacak şekilde yazdıklarını ve serinin orijinal çizgi romanların hikayesinden bağımsız olarak ilerleyeceğini söyledi. Eldeki temel gizemi bütünlük duygusu hissettirecek şekilde çözmeyi hedeflediklerini belirten Lindelof, dizinin hedefinin çizgi romanlardaki dönemi değil sonrasını anlatmak olduğunu söyledi. Lindelof’a göre göre Moore ve Gibbons’ın yarattığı dünya, kelimenin tam manasıyla kutsal topraklar. Bunlar tekrar tekrar anlatılmamalı ya da başa sarılmamalı.

Başrollerinde Yahya Abdul-Mateen II, Christie Amery, Adelaide Clemens ve Edward Crook’un oynadığı Watchmen, 20 Ekim 2019 tarihinde HBO ekranlarında yayınlanmaya başlayacak.