yeni coldplay albümü biraz deneysel olacak

yeni coldplay albümü biraz deneysel olacak


belki de sürpriz bir daft punk şarkısı...


Geçtiğimiz yılın sonundan beri haber almadığımız Coldplay, biraz yoğun bir gündem ile müzik dünyasına geri döndü.

Son olarak aynı grup elemanları ama Los Unidades ismiye bir EP yayınlayacağını duyurup üç adet şarkı paylaşan Coldplay, aynı zamanda Coldplay personasına geri dönerek 2019 bitmeden bir albüm yayınlayacağını duyurmuştu. Bu meçhul albümden ilk haberler gelmeye başladı.

Grup üyelerinin yakın dostu olan ve müzik videolarının yönetmen koltuğunda oturan Mat Whitecross, Coldplay’in iki albüm birden hazırladığını ve bunlardan birinin beklenmedik şekilde deneysel bir iş olacağını açıkladı. Grubun bir süredir stüdyoda olduğunu ve ortaya çıkan şeylerle işlerin böyle bir yöne doğru ilerlediğini paylaşan Whitecross, bu açıklamadan sonra daha fazla detay veremeyeceğini söyleyip dudaklarını mühürledi.

Grubun önceki albümlerinde izlediği yolu düşünürsek aynı taktiği 2015’te yayınlanan son albümleri A Head Full Of Dreams’ten önce Ghost Stories’de uyguladığını hatırlayabiliriz. Bu deneysel albümle ilgili bir diğer ilginç gelişme ise Reddit’ten geldi. Grubun İtalya’da yaşayan bir hayranı, bu deneysel albümün şarkı listesini isim isim yazarak paylaştı. Bu şarkılardan Mission A.B.O.R.T’un yanında yazan “ft. Daft Punk” detayı ise dikkat çekiyor. En son The Weeknd’in 2016 çıkışlı Starboy albümünde gördüğümüz Daft Punk, Coldplay ile aynı şarkıda yer alır mı? Bilemeyiz… ama düşünmek şimdilik heyecan verici.

Coldplay ile ilgili haberlerimiz bununla da sınırlı değil. Hammer Museum’un yıllık etkinliklerinde sahne alan Beck, bu performansa özel Loser şarkısı için sahneye Chris Martin’i davet etti. İkili Uzak Doğu’ta özgü enstrumanlardan oluşan bir orkestrayla Beck’in en popüler şarkısını seslendirdi. Glastonbury’de sahne alacak grup, bu yıl bitmeden yayınlayacağı deneysel albümünden sonra artık alıştığımız ama bir türlü sevemediğimiz yeni bir pop/rock albümü yayınlayacak.