abd tarihinin en olaylı seri katili henry lee’nin hikayesi netflix kalitesiyle geliyor

abd tarihinin en olaylı seri katili henry lee’nin hikayesi netflix kalitesiyle geliyor


fragman da burada


Kendi annesi de dahil olmak üzere üç kişinin cinayetinden yargılandığı sırada 600 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden ve ABD tarihinin en üretken seri katili lakabını alan Henry Lee Lucas, ABD’nin 1980’li yıllarına damgasını vurmuştu. O dönemleri 5 bölümlük bir belgesel-dizi olarak anlatmak isteyen Netflix, Oscar adaylı yönetmen Robert Kenner ve Taki Oldham‘ın yöneteceği The Confession Killer’ın fragmanını yayınladı. Fragmanın başındaki konuşmalar her şeyi özetliyor: “Hoş biri, tehdit edici görünmüyor ama gerçek bir ölüm makinesi.”

Henry Lee’nin sorgulanması sırasında “Neden 600 cinayeti üstlendiğini”, “Bu cinayetlerle ilgili ayrıntıları nereden bulabildiğini”, “ABD’nin adalet sistemini ve kanunlarındaki boşlukları” sorgulayacak belgesel-dizinin konusu şöyle: “Cinayet işlemeye 24 yaşında annesini öldürerek başlayan ve ABD tarihinin en azılı seri katillerinden biri olan Lucas, sorgulama sırasında 600 cinayet işlediğini itiraf eder. Lucas’ı suç mahallerine bağlayan hiçbir delil olmasa bile yetkilileri her saldırının acımasız ayrıntılarını gösterip ikna eden, hatta mağdurların portrelerini dahi çizerek kendisine inanmayanları susturmayı başarır.

Teksas polisinin engellemelerine rağmen cinayetleri araştıran gazeteciler ve avukatlar ise Lucas’ın zaman çizelgesinde hataları tespit edip DNA testleri ile Lucas’ın bir çok cinayet ile bağı olmadığını kanıtlar. Bir insanın neden işlemediği 600 cinayeti üstlendiği gibi garip bir durumdan yola çıkan belgesel 6 Aralık’ta Netflix’te yayınlanmaya başlayacak.

The Confession Killer’ın fragmanına buradan ulaşabilirsiniz: