anthony hopkins ve jonathan pryce’ı buluşturan the two popes’tan fragman

anthony hopkins ve jonathan pryce’ı buluşturan the two popes’tan fragman


20 aralık’ta netflix’te


Oscar ödüllü Anthony Hopkins ve Golden Globe adayı Jonathan Pryce’ın başrollerinde olduğu Netflix yapımı The Two Popes’tan fragman yayınlandı. City of God filmiyle en iyi yönetmen akademi ödülüne aday gösterilen Fernando Meirelles’in yönetmen koltuğunda olduğu filmin senaryosu da yine Darkest Hour ve The Theory of Everything filmleriyle Oscar’a aday gösterilen Anthony McCarten’ın kalemine ait.

Adeta yıldızlar kadrosu olan filmin içeriği oldukça ilgi çekici. Eski Katolik Kilisesi’nin radikal bir yöne götürülmesini işleyen film, Papa Francis ve Papa XVI. Benedict’in arasındaki ilişkiyi ekranlara taşıyor. Fragmanından yansıdığı kadarıyla samimi bir işleyişe sahip filmde Anthony Hopkins ve Jonathan Pryce üst düzey oyunculuklarıyla merakımızı ikiye katlıyor.

İlk gösterimini Telluride Film Festival’da yapan The Two Popes, sonrasında da Toronto Film Festival’da gösterimini gerçekleştirmişti. Yapılan yorumlara bakılırsa oldukça sakin, hatta bir belgesel gerçekliğinde gözüken fragmanıyla şaşırtıcı bir atmosferde geçeceğini düşündüğümüz film şimdiden epey beğenilmiş duruma. Hatta beklentiler filmin 2020 Oscar ödüllerinde özellikle oyunculuk kategorisinde epey ses getireceği yönünde şimdiden söyleyelim. 20 Aralık’ta Netflix platformundan izleyebileceğimiz filmin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.