ben affleck kongo’yu yağmalayan kralın hikayesini anlatacak

ben affleck kongo’yu yağmalayan kralın hikayesini anlatacak


king leopold's ghost


Son zamanlarda kameranın önünden çok arkasında görmeye alıştığımız Ben Affleck, Martin Scorsese’nin sahibi olduğu Pearl Street Films yapımcılığında yeni filmi için kolları sıvamış durumda. Adam Hochschild‘ın King Leopold’s Ghost adlı kitabından uyarlanacak filmin yönetmenliğini yapacak Affleck, Afrika’yı sömürerek dünyanın en zengin insanlarından biri haline gelen Belçikalı kral II. Leopold’a başkaldıran bir bir Kongolunun hikayesini anlatacak.

Korkunç bir gerçek hikayeden uyarlanan film, Avrupa ülkelerinin Afrika’daki doğal kaynakları ele geçirmek için adeta birbirleriyle yarıştıkları 19. yüzyılda geçiyor. Kongo’nun doğal kaynaklarını yağmalayarak dünyanın en zengin insanı haline gelen II. Leopold, Kongo halkını fil dişi ve kauçuk toplamaya zorlarken, kendisine karşı çıkanları vahşice öldürmesiyle tanınıyor. Leopold’un ceplerini doldurmak için Kongo’da 8 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açtığı tahmin ediliyor. Bu vahşet, Amerikalı siyah bir misyoner, İngiliz bir gazeteci ve İrlandalı bir casus arasında beklenmedik bir birliktelik doğmasını sağlayacak ve Kongo’da yaşanan vahşetin gözler önüne serilmesinin önünü açacak.

Ajandası, ülke kodlarının bulunduğu son sayfaları kullanacak kadar dolu olan ve ceketini attığı yerden yeni film fışkıran Affleck, şu sıralar başrolünde oynayacağı ve yöneteceği II. Dünya Savaşı filmi Ghost Army filmiyle meşgul. The Way Back, Hypnotic, Deep Water ve The Last Duel filmlerinin de sırada olduğunu düşünürsek, Affleck’in King Leopold’un hikayesini yakın zamanda beyaz perdede göremeyeceğimizi söyleyebiliriz.