chris cornell’in demo’larından oluşan bir soundgarden albümü gelebilir

chris cornell’in demo’larından oluşan bir soundgarden albümü gelebilir


sevindiren haber kim thayil'den geldi


Soundgarden vokalisti Chris Cornell’in 2017 Mayıs’ında hayatına son vermesinin ardından daha önce yayınlanmamış iki şarkı paylaşılmıştı. Bunlardan biri kızının kendisine eşlik ettiği Nothing Compares 2 U, diğeri ise When Bad Does Good isimli şarkıydı. Şu ana kadar üyesi olduğu gruplarla kaydettiği parçalardan bahsedilmeyen Cornell’le ilgili bu konudaki sessizliği Soundgarden gitaristi Kim Thayil bozdu. Thayil, katıldığı bir radyo programında grubun Cornell’in ölümünden önce üzerinde çalıştığı bir albümden bahsetti.

Albümü yayınlama niyetinde olduklarını açıklayan Thayil, diğer grup üyelerinin de bu konuda pozitif olduğunu ve istedikleri bir prodüktörle çalışarak yeni bir Soundgarden albümü çıkartabileceklerini belirtti. Albümün çıkmasının önündeki tek engelin kaydettikleri demoların kendilerine verilmemesi olduğunu söyleyen Thayil, hukuki bir meselenin araya girmesinin saçma olacağını da belirtti.

Soundgarden’ın yayınlanmamış parçalar ve canlı performanslar yayınlayabileceğini fakat Cornell’in yerine başka bir vokalistle turneye çıkmayacaklarını, Cornell olmadan grubun büyük bir parçasının eksik olduğunu belirten Thayil; grup üyelerinin Cornell’e duyduğu saygı ve sevginin bunun önüne geçeceğini de ekledi.

Soundgarden bu senenin Rock & Roll Hall of Fame adayları arasında Depeche Mode, Nine Inch Nails ve Whitney Houston gibi isimlerle birlikte yer alıyor. Thayil’in Soundgarden’ın geleceğini konuştuğu röportajın tamamı ise hemen aşağıda.