dexter fletcher dracula’nın yardımcısı renfield’ın filmini çekiyor

dexter fletcher dracula’nın yardımcısı renfield’ın filmini çekiyor


bohemian rhapsody ve rocketman'ın yönetmeninden


Son zamanlarda ünlü isimler için çektiği biyografik filmlerle gündeme gelerek bizlere Ayla ve Müslüm’ün yapımcısını hatırlatan Dexter Fletcher, direksiyonunu sinemanın farklı bir türüne çevirmeye hazırlanıyor. Universal Pictures’ın yapımcılığını üstleneceği filmde Fletcher, Dracula‘nın kendisi kadar psikopat yardımcısı Renfield‘ın hikayesini anlatacak.

Bram Stoker‘ın kaleminden çıkan korku edebiyatının kültleşmiş eseri Dracula serisinde yer alan Renfield, toplumdan dışlanması, akıl hastanesine kaldırılması, pasif-agresif tavırları ve içinde taşıdığı vampir kanıyla Dracula’nın yardımcılığını başarılı bir şekilde yürütüyordu. Renfield, 1992 yılında çekilen Bram Stoker’s Dracula filminde Tom Waits, Eve Green’in başrol oynadığı Penny Dreadful dizisinde ise Sameul Barnett tarafından canlandırılmıştı.

Yakın zamanda vizyona girecek The Invisible Man ve Dark Army filmleriyle izleyicilerine daha karanlık bir evren yaratma çabasında olan Universal Pictures, Renfield’ın hikayesi için kesenin ağzını açmış durumda. Filmin oyuncuları henüz belli olmasa da kadroya dikkat çekici isimlerin ekleneceği öngörülüyor. Filmin senaryosunu ise canımız ciğerimiz Rick and Morty‘nin yazarı Ryan Ridley kaleme alacak. Şu sıralar Sherlock 3 filminin çekimlerine odaklanmış durumda olan Fletcher’ın Renfield’ın hikayesini 2021 yılında beyaz perdeye aktaracağı düşünülüyor.