dune uyarlamasının devam filmi için çalışmalar sonunda başladı

dune uyarlamasının devam filmi için çalışmalar sonunda başladı


önce ilkini izleseydik


Birçoklarına göre 20. yüzyılın en iyi bilim-kurgu serisi apoletini çoktan omuzlarına takmış Frank Herbert‘in altı kitaplık şaheseri Dune, bilindiği üzere yönetmen Denis Villeneuve, Legendary Pictures ve Warner Bros. iş birliğiyle beyazperdeye uyarlanacak. Gelecek senenin en merakla beklenen yapımlarından biri olan Dune, ilk filmi çıkmadan devam filmi haberini aldığımız nadir yapımlardan biri oldu.

Legendary Pictures CEO’su Joshua Grode’nin, Dune uyarlaması için en az bir devam filmi çekmek istiyoruz açıklamasıyla ayak seslerini duyduğumuz, Jon Spaiths‘in HBO Max’in Dune spin-off’u kadrosundan aniden ayrılmasıyla yaklaştığını hissettiğimiz Dune uyarlaması için devam filmi haberi nihayet geldi. The Hollywood Reporter’ın haberine göre ilk filmin senaryo ekibindeki Eric Roth, Denis Villeneuve ve Jon Spaiths tekrar bir araya gelerek serinin ikinci filmi için çalışmalara başlamış bile.

Oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet, Javier Bardem, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Jason Momoa ve Charlotte Rampling bulunmasıyla yapımcılarına “Beyler biraz abarttınız sanki?” dediğimiz Dune, uzak bir gelecekte, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides (Timothée Chalamet) in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. “Baharat” adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir.

Filmin oyuncu kadrosundan sızan bilgilere göre Villeneuve’ün Frank Herbert’in mirasına bağlı kalarak çektiği ilk filmden uzun zamandır ne bir görsel ne bir video görebilmiş değiliz. Önümüzdeki yılın sonunda, 18 Aralık 2020‘de vizyona girecek filmi merakla beklerken 1984’te David Lynch’in çektiği Dune filminin fragmanını izleyelim.