edward norton’la motherless brooklyn hakkında

edward norton’la motherless brooklyn hakkında


hem yönetmen, hem oyuncu, hem de yapımcı


Oyunculuk alanında marifetlerini bildiğimiz Edward Norton, ilk yönetmenlik deneyimi Keeping the Faith’ten 19 yıl sonra Motherless Brooklyn ile geri dönmeye hazırlanıyor. Thom Yorke ve Flea’nın da müziklerine katkıda bulunmasıyla ekstra heyecanlandığımız filmden, küçük bir tanıtım videosu paylaşıldı.

Filmiyle ilgili bir minik bir söyleşi veren Norton, canlandırdığı karakter ve genel olarak film üzerine detaylar verdi. Tourette sendromuyla boğuşan dedektif Lionel Essrog’un, cinayet nedeniyle yaşamını yitiren akıl hocası Frank Minna’nın katilini bulmaya çalışmasını konu alacak film, Jonathan Lethem’in aynı isimli eserinden uyarlandı. Roman 1990’lı yıllarda geçiyor ancak film, Norton dokunuşuyla 1950’lerin New York’unda geçecek.

Filmin hem oyuncu hem yönetmen hem de yapımcı koltuğunda yer alan Norton, bu filmle gerçeklerle yüzleşmeyi amaçladığını söylüyor. Filmin günümüzdeki ABD yönetimi ve mevcut kültürel, siyasal bölünmelere dair detaylar üzerinden okunacağını da sözlerine ekliyor.

1 Kasım’da ABD’de gösterime giren Motherless Brooklyn’in ilk izlenimlerine bakılırsa, Norton’ın karakter kontrolü ve yönetmenlik alanında yaratıcı bir potansiyele sahip olduğu yapılan yorumlar arasında. Filmde Lionel Essrog’a hayat veren Edward Norton’a, Frank Minna rolüyle usta oyuncu Bruce Willis eşlik ediyor. Ülkemizde ne zaman vizyona gireceğini henüz bilmediğimiz filmle ilgili daha fazla detay duymak isteyenleri Edward Norton ve Willem Dafoe’nun kısa söyleşisinin olduğu videoya doğru gönderiyoruz.