emma stone ve brad pitt’li babylon filminin vizyon tarihi belli oldu

emma stone ve brad pitt’li babylon filminin vizyon tarihi belli oldu


#throwback1920's


Kısacık sinema kariyerine Oscar ödüllü La La Land, büyük beğeni toplayan Whiplash ve First Man filmlerini sıkıştırarak “Bu çocukta iş var” dedirten Damien Chazelle, yeni filmi Babylon‘da Emma Stone ve Brad Pitt’i bir araya getirecek.

Chazelle’in en yüksek bütçeli yapımı olacak film, La La Land’daki işbirlikleri 2 Oscar değerinde olan Emma Stone ve Damien Chazelle’i tekrar buluşturması bakımından dikkat çekici. Bu ikilinin yanına Brad Pitt’in eklenmesi ise tekila ve tuzun yanına limon, rakı ve balığın yanına roka etkisi yapacak görünüyor.

Sinemaseverleri 1920’li yılların Hollywood atmosferine götürecek ve bu haliyle Quentin Tarantino’nun son filmi Once Upon a Time in Hollywood’u hatırlatan Babylon, dönemin ünlü sessiz sinema sanatçısı John Gilbert ve Hollywood’ın ilk “it girl’ü” Clara Bow‘un hikayelerine odaklanacak. Brad Pitt, 20’lerde Hollywood sinemasının değişmesiyle eski popülaritesini yitirmiş, yeni sinemaya ayak uyduramayan John Gilbert’ı, Emma Stone ise Clara Bow’u canlandıracak.

Yapımcılığını Olivia Hamilton, Matt Plouffe, Tobey Maguire ve Marc Platt’tan oluşan bir ekibin üstlendiği film, 25 Aralık 2021’de vizyona girecek ve şimdiden Akademi Ödülleri’nde yerini ayırtmış durumda.