en iyi yabancı film kategorisinde oscar adayı invisible life’ın fragmanı yayınlandı

en iyi yabancı film kategorisinde oscar adayı invisible life’ın fragmanı yayınlandı


1950'lerin brezilya'sında iki kız kardeşin hayat hikayesi


Brezilya sinemasının önemli yönetmenlerinden biri olan Karim Aïnouz, bu sene yeni şaheseri Invisible Life ile Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı için yarışacak. Akademi ödüllerinde eli boş dönmek istemeyen ve The Report’tan sonra Invisible Life’ın da yayın haklarını satın alan Amazon Studios, heykelcik beklediği yeni filminden fragman yayınlayarak “Ben de buradayım.” dedi.

Carol Duarte, Julia Stockler ve Fernanda Montenegro‘nun başrollerinde oynadığı film, en büyük hayali Viyana’da konservatuvarda piyano eğitimi almak olan 18 yaşındaki Eurídice ve bir an önce kendisini ve dünyayı keşfetmek ve aşkla tanışmak isteyen kız kardeşi Guida’nın hayat hikayelerini anlatıyor. Martha Batalha’nın 2015 tarihli romanından uyarlanan film, 1950’ler Brezilya’sının estetiğini büyük başarıyla perdeye yansıtıyor.

Amazon’un Sundance Film Festivali’nden ödülle dönen The Report filmiyle birlikte Akademi Ödülleri’nde heykelcik beklediği bir diğer film olan Invisible Life, kendi kategorisinde usta yönetmen Bong Joon-Ho‘nun Parasite, Mati Diop’un Atlantics, Ladj Ly’nin Les Miserables, ve Pedro Almadovar’ın Pain & Glory filmleriyle yarışacak. Invisible Life, bu zamana kadar yayınlanan Oscar tahminlerinde henüz Parasite ve Pain & Glory’nin önüne geçemese de şu bir gerçek ki; Akademi Ödülleri her zaman sürprizlerle doludur.

Trans bir şarkıcının 1930’lar Rio’sunda geçen hikayesini anlattığı Madame Satã (2002) ile sinema kariyerine başlayan Karim Aïnouz, Invisible Life filmi için kendisini yalnız büyüten annesinin hatıralarından ilham aldığını açıklamıştı. İki kız kardeşin çarpıcı hayat hikayelerini, ayrılan ve kesişen yollarını anlatan Yabancı Dilde En İyi Film Oscarı adayı filmin fragmanı bir adım ötenizde.