james dean cgi teknolojisi ile beyaz perdeye geri dönüyor

james dean cgi teknolojisi ile beyaz perdeye geri dönüyor


peki james dean de bizi görecek mi?


1951 yılında çeşitli dizilerle oyunculuğa başlayan ve East of Eden, Rebel Without a Cause ve Giant adında üç filmde rol aldıktan sonra bu filmlerle iki Oscar adaylığı elde eden ve 1955 yılında bir araba kazasında hayatını kaybeden James Dean, beyaz perdeye geri dönüyor. Peki nasıl mı dönüyor? CGI ile dönüyor.

Teknolojinin gün geçtikçe daha da ilerlemesi ile birlikte yaklaşık her on senede bir farklı bir noktaya evrilen sinema sektöründe artık hayatta olmayan oyuncuları da izleyebiliyoruz. Bunun ilk örneğini Furious Seven filminde görmüştük. 2013’te hayatını kaybeden Paul Walker, CGI teknolojisi ile Furious Seven filminin kadrosunda yer almıştı.

Anton Ernst ve Tati Golykh isimli iki yönetmen ve yapımcı ise, aynı teknolojiyi kullanarak James Dean’i izleme şansını bize sunacak. İkilinin kurucusu olduğu, Dean’in ailesinden kalan görüntüleri kullanma hakkını elinde bulunduran Magic City Films isimli yapım şirketi, Kanadalı Imagine Engine ve Güney Afrika’lı MOI Worldwide isimli iki görsel efekt şirketi ile birlikte çalışarak James Dean’in Finding Jack isimli filmde rol almasını mümkün kılacak.

Gareth Crocker’ın aynı isimli romanından uyarlanacak olan Finding Jack, Vietnam Savaşı’nın ardından 10.000 ordu köpeğinin terk edilme hikayesine odaklanacak. Dean, filmde Rogan isimli bir yan karakteri canlandıracak. Anton Ernst ve Tati Golykh ikilisinin prodüksiyonu ile birlikte yönetmenliğini de üstleneceği Finding Jack’in yapımına 17 Kasım’da başlanacak ve 11 Kasım 2020’de vizyona girecek.