joaquin phoenix’li joker’in devam filmi onaylandı

joaquin phoenix’li joker’in devam filmi onaylandı


hani yapmayız diyodunuz?...


Bu yılın tartışmasız en sansasyonel filmi Joker, filmin yönetmeni Todd Phillips’in “Yok ya, devam filmi düşünmüyoruz” açıklamalarına rağmen 1 milyar dolarlık gişe başarısının ardından seve seve devam filmiyle bir kez daha beyaz perdeye gelecek.

Oscar sezonunda ortalığı karıştırması en muhtemel filmlerden biri olan Joker, bugüne kadar proje duyurulduğundan beri farklı farklı kesim ve görüşten insanın olumlu ve olumsuz görüşlerine maruz kaldı. Joaquin Phoenix’in oyunculuğuna methiyeler dizen Hollywood aktör ve aktrislerinin yanı sıra, onu Heath Ledger’ın canlandırdığı Joker ile karşılaştıranların sayısı da az değildi. Filmin aldığı bir diğer büyük eleştiri ise Joker’in büyüdüğü, yetiştiği hayatın ve karakterin başına gelenlerin aşırı dramatize edildiğinin düşünülmesiydi.

Bütün bu eleştirileri ve övgüleri şimdilik bir kenara bırakalım ve yeni gelen haberin tadını çıkaralım. +18 yaş sınırına sahip olup da 1 milyar dolar barajını aşan ilk film olan Joker, yönetmen Todd Phillips, senarist Scott Silver ve Joaquin Phoenix’in de yer alacağı yeni bir filmle tekrar beyaz perdeye gelecek.

Phillips’in Joker’inin başarısından sonra diğer DC karakterlerinin orijin hikayelerini anlatma fikrini geri çeviren Warner Bros., kadronun aynı kalması şartıyla yeni bir Joker filmi için yeşil ışığı yakmış gözüküyor. Detayları şimdilik belli olmayan haber, şüphesiz ki uzun bir süre gündemimizden düşmeyecek.