jonathan glazer yeni kısa filmiyle bizleri anksiyeteye çağırıyor

jonathan glazer yeni kısa filmiyle bizleri anksiyeteye çağırıyor


6 yıl aradan sonra


Sexy Beast, Birth, Under the Skin gibi ürpertici bilimkurgu filmleriyle adını duyuran yönetmen Jonathan Glazer 6 yıllık aradan sonra The Fall isimli kısa filmiyle kamera arkasında geçti. Sadece sinema filmiyle değil müzik dünyasında da çektiği videolarla başarılı çalışmalara imza atan Glazer, daha önce Radiohead, Massive Attack, Nick Cave & The Bad Seeds, Jamiroquai, Blur ve Unkle gibi büyük isimlerin büyük projelerinde yer almıştı.

Dahi yönetmen Glazer, Goya ve Donald Trump’ın büyük oğullarından esinlenerek oluşturduğu kısa filmi The Fall’u 6 dakikalık bir kabus olarak nitelendiriyor. Kısa film hakkında konuşan Glazer, ‘’Korkunun her zaman var olduğunu düşünüyorum. Aslında her şey biraz korkutucu. Yaşadığımız zamanın iç karartıcı gerçeklerinden esinlenerek bu hissi işlerime yansıtıyorum.’’  

Yapım şirketi A24’ün desteğiyle hayata geçen The Fall, web sitesi üzerinden izlemeye açık ama maalesef VPN kullanmadan ülkemizden izlemek şu anda mümkün değil. Şu sıralar uzun bir tatilin ardından yeni filmi için setlere dönmeye hazırlanan tecrübeli yönetmen, II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Holokost’a odaklanacak yeni filminin çekimlerine önümüzdeki sene Polonya’da başlayacak. Glazer’ın yeni filminin yapımcıları yine daha önce Under the Skin’in de birlikte çalıştığı A24 üstlenecek.