kanye west opera işine giriyor

kanye west opera işine giriyor


her gün bir yeni kanye west


Kendine has karakteri müzik dünyasını aşıp; sanat, politika, felsefe, edebiyat, sinema gibi farklı alanlara sıçrayan Kanye West, son olarak bir opera sahneleyeceğini duyurdu. Hem de önümüzdeki hafta.

Son olarak gospel albümü Jesus Is King’den yayınladığı ve çok sık kamera önüne çıkarmadığı babasıyla birlikte yer aldığı Follow God şarkısının videosunu yayınlayan Kanye West, Nebuchadnezzar isimli bir opera bestelediğini Twitter hesabından sürpriz bir şekilde açıkladı. Bu hazırlık sürecini gizli kapaklı bu zamana kadar yürütmeyi başaran West, operanın sahneleneceği tarih olarak ise 24 Kasım’ı işaret etti.

Babil İmparatorluğu’nun en uzun hükümdar hükümdarı olan Nebuchadnezzar’ın hikayesini anlatacak West, bu gösterinin yönetmen koltuğunu ne hikmetse kendisi üstlenmeyerek bizi şaşırttı. İtalyan sanatçı Vanessa Beecroft’un başında olacağı gösterinin müzikleri ise West’in Sunday Service projesinde yer alan orkestra tarafından seslendirilecek.

Geçtiğimiz hafta Zane Lowe ile gerçekleştirdiği ve yine uçuk kaçık açıklamalarla dolu röportajında Yeezus albümünün turnesi için de esin kaynağı olan Nebuchadnezzar’ı ta o zaman işaret etmiş ama biz bu durumu tahmin edememişiz.