massive attack’ten çevre dostu bir çalışma

massive attack’ten çevre dostu bir çalışma


helal sana del naja


Coldplay geçtiğimiz günlerde yeni albümü Everyday Life’ı yayınlamasının ardından konserlerin küresel ısınma üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı albüm turnesini iptal etmişti. Coldplay’ın müzik dünyasına örnek olacak bu hareketinin ardından benzer bir yaklaşım da Massive Attack cephesinden geldi.

Müzik endüstrisinin iklime büyük bir etkisinin olduğunu vurgulayan Massive Attack kurucusu Robert Del Naja, grubun bu etkiyi olabildiğince azaltmak adına Manchester Üniversitesi’nin iklim değişikliği üzerine araştırmalar yapan Tyndall Merkezi ile birlikte bir çalışma yapacaklarını açıkladı.

Küresel çevre hareketi Extinction Rebellion’ın bu yılın ilk aylarındaki eylemlerinde de sahne alan Del Naja, Tyndall Merkezi ile birlikte çalışarak, müzisyenlerin ve grupların konserlerindeki karbon ayak izlerini saptayan bir tasarı hazırlayarak hızlı ve kayda değer bir emisyon azaltımını sağlayacak bir dekarbonizasyon yol haritası oluşturmayı planlıyor.

Del Naja ve Massive Attack bu çevre dostu hareketiyle hem sevenlerinin hem de Greta Thunberg’in takdirini toplayacak gibi görünüyor. Helal olsun sana Del Naja