meltdown 2020, grace jones’a emanet

meltdown 2020, grace jones’a emanet


festivalin yıldızlarla dolu küratör geçmişine bir isim daha eklendi


Sanat dünyasının tanrıçası Grace Jones, Southbank Center Londra’da yapılacak Meltdown Festival 2020’nin kürasyonunu bu yıl üstlenecek isim olarak seçildi. Daha önce David Bowie, Patti Smith, Yoko Ono, Nick Cave, M.I.A. ve geçen sene de Nile Rodgers’ın küratörlüğünü yaptığı festival, bu sene de Grace Jones tarafından kutsanacak.

İlk siyahi süper modellerden biri olan Jones, 1977 yılında Island Records’la imzaladığı anlaşmanın ardından New York’u ve hemen ardından bütün dünyayı etkisi altına alan disko dünyasının tanınan bir isim haline gelmiş, aynı zamanda Roger Moore’un son James Bond filmi A View to a Kill’de oynayarak film sektörüne de elini atmıştı.

Jean-Michel Basquiat’tan Issey Miyake’ye kadar birçok ismin ilham perisi; günümüz sanatçılarından Lady Gaga ve Björk gibi isimlerin idolü olan Jones, Meltdown’un küratörü olma zamanın gelmiş de geçmiş olduğunu ve seçildiği için gurur duyduğunu belirtti. Southbank Center’ın Çağdaş Müzik Bölümü Direktörü olan Bengi Ünsal, Grace Jones’u ikonik bir sanatçı olarak tanımlayarak onun kendine has yaratıcılığını 2020 Meltdown’a taşıyacağı için gurur duyduğunu söyledi.

Bu sefer küratörlüğünü yapacağı Meltdown’da daha önce 2007 ve 2008 senesinde performansları olan sanatçı, Massive Attack’in sorumlu olduğu yılda iki saatlik bir konser vermişti.

Haziranda gerçekleşecek festivalde kendisinin esinlendiği ve kendisinden esinlenen sanatçıların yanında başka performanslar da yer alacak. Southbank Center’da yapılacak festival 12-21 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.