my chemical romance geri dönüyor

my chemical romance geri dönüyor


bayraklar asılsın


Hiç beklemediğimiz yerden gelen güzel haberlerin hastasıyız. Haftanın en bereketli günü cumamızı şenlendiren haber ise Newark taraflarından geldi. Müzik kariyerlerine 2001 yılında başlayan, 2013 yılında Emo kültürünün bitmesinin belki bir nedeni belki de bir sonucu olarak dağılan My Chemical Romance, geri döneceğini duyurdu. 7 sene sonra bir araya gelecek grup, şimdiden ilk konserlerini yapacakları yeri duyurdu; Shrine Expo Hall, Los Angeles.

Vefasız eski sevgililer gibi bir anda ortadan kaybolan ve haber alamadığımız My Chemical Romance’ın üyeleri bu 7 yıl boyunca neler yaptı ufakça bir toparlayalım:

Grubun frontman’i, kendisini Russian David Bowie olarak tanımlayan Gerard Way, 2014 yılında ilk solo albümü Hesitant Alien’ı çıkardı. Başta Baby You’re a Haunted House olmak üzere birkaç teklisini piyasaya sürerek ağzımıza bir parmak bal çaldı. Kalem aldığı The Umbrella Academy, Netflix tarafından televizyona uyarlandı ve yaptığı sükseye bakılırsa Gerard Way’in ceplerini epey doldurdu. Way son olarak, Kevin Smith’in Clerks serisinin devam filmi için film müzikleri kaydetti.

Grubun gitaristi Frank Iero, birkaç solo albüm çıkarttı fakat akılda kalıcı başarılı bir işe imza atmadı. Basçı Mikey Way, kurduğu Electric Century with Sleep Station’s David Debiak grubuyla müzik kariyerini sürdürdü. Grubun baş gitaristi, yardımcı vokali, sololarına hasta olduğumuz Roy Toro ise son olarak intihar eden genç bir trans birey için solo tekli çıkarmıştı.

2016 yılında ikonik albümleri The Black Parade‘ın 10. yıl şenliklerinde bir arada gördüğümüz ve birleşmek ya da turneye çıkmak gibi bir niyetimiz yok diyerek My Chemical Romance defterini kapatmamıza sebep olan grubun sürpriz geri dönüşü bizi epey sevindirdi. Biz de bu güzel haberin şerefine Welcome To The Black Parade demek istiyoruz: