neil gaiman sandman’in ikinci sezonu için hazırlıklara başladı

neil gaiman sandman’in ikinci sezonu için hazırlıklara başladı


bu ne hız yiğidim


Geçtiğimiz yazın ortalarında resmi haberine kavuştuğumuz Neil Gaiman ve Netflix flörtünün meyvesi olacak Sandman dizininin ilk sezonu ekranlara gelmeden ikinci sezon hazırlıkları başlamış durumda. Nereden mi biliyoruz, bizzat Gaiman’ın kendisinden. DC evreninin en pahalı dizisi olacağı yönünde konuşulan yapımda, Wonder Woman’da senaristlik yapan Allan Heinberg, senaristliği ve yapımcılığı üstlenecek. Neil Gaiman ve David S. Goyer ise dizinin idari yapımcısı olarak karşımıza çıkacak.

DC’nin Vertigo serisinden 1989 ve 1996 seneleri arasında yayınlanan Sandman, rüyaların kişileşmiş hali kahramanımız Morpheus’un hikayesini anlatıyor. Yayınlandığı tarihten itibaren oldukça olumlu eleştiriler alan çizgi romanın dizisi ekranlara gelmesi için yıllardır uğraşılıyor. Son olarak Inception’dan tanıdığımız Joseph Gordon-Levitt’in New Line Cinemas’la beraber üç filmlik bir seri olarak çekmek istediği Sandman projesi, iki tarafın anlaşamamasıyla rafa kaldırılmıştı.

Günümüze, dizinin şu andaki durumuna dönecek olursak Gaiman, geçtiğimiz günlerde Radio Times’a verdiği bir röprtajda The Sandman üzerine bir takım açıklamalarda bulundu ve hazırlık sürecinin nasıl gittiğini anlattı. Allan Heinberg ve David S. Goyer ile birlikte ilk bölümün senaryosunu kaleme aldıklarını belirten Gaiman, ilk bölümün senaryosunun hazır olduğunu ve şimdi de hem ilk sezonun tamamının, hem de ikinci sezonun nasıl ilerleyeceği üzerine kafa patlattıklarını paylaştı. Gaiman’ın açıklamalarına bakılırsa Netflix hikayeyi sadece dizi olarak değil başka platformlarda ya da formlarda kullanmak için kesenin ağzını iyice açmış. Gaiman, bir dönem çizgi romanın haklarını satın almak için birçok şirketin teklifte bulunduğunu, ancak Netflix’in tüm rakiplerini geride bırakacak bir teklifle geldiğini de sözlerine ekledi.

Gaiman’ın işleri son yıllarda hayli revaçta. Yazarın American Gods romanına yapılan Starz uyarlaması üçüncü sezonunu yayınlamaya hazırlanıyor. Yine Gaiman’ın Terry Pratchett’la beraber yazdığı Good Omens adlı romanına yapılan uyarlamayı, Amazon Prime Video geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlamıştı. Bazı karakterlerinin hikayesini Sandman’den alan Lucifer’ın dördüncü ve beşinci sezonunun yayın haklarının Fox tarafından bırakılması üzerine Netflix dizinin haklarını satın almıştı.