netflix ve nickelodeon, squidward’a ait bir spongebob spin-off projesi için anlaştı

netflix ve nickelodeon, squidward’a ait bir spongebob spin-off projesi için anlaştı


klarnetlerimizi hazırlayalım


Netflix ve Nickelodeon, geçtiğimiz günlerde 200 milyon dolarlık dev bir anlaşma imzaladı. Eski dizilerin yeniden hayata döndürülmesi ve yeni projelerin üretilmesi gibi başlıkları kapsayan anlaşmanın ilk meyveleri olarak da Rocko’s Modern Life: Static Cling ve Invader Zim: Enter the Florpus isimli iki yapım için yeşil ışık yakan Netflix, bunların yanına sürpriz bir üçüncü proje ekledi.

Rodger Bumpass tarafından seslendirilen Squidward, klarnetiyle ve suratsızlığıyla SpongeBob evrenin sevilen karakterlerinden biri. Dizide sık sık SpongeBob’un neden bu kadar mutsuz olduğuna yönelik sorularla karşılaşan karakterimiz, dizinin 2. sezonunda yer alan Band Geeks isimli bölümde bir bandoya liderlik ettiği zaman şaşırtıcı şekilde çok mutlu olabileceğini göstermişti.

her şeyin sürekli pozitif olduğu bir diziye negatifliğiyle renk katan Squidward, bu anlaşmadan kendi projesini çıkartarak en karlı çıkan isimlerden biri oldu. “Müzik temelli bir proje” olarak duyurulan spin-off Squidward yapımının bir dizi mi yoksa film mi olacağı netlik kazanmış değil.

Disney+’ın açıldığı günden bu yana 10 milyon kullanıcı toplaması ve arkasından gelecek streaming platformlarıyla tahtı sallanmaya başlayan Netflix’in önümüzdeki günlerde daha şaşırtıcı projelere imza atacağını düşünmek yanlış olmaz.