netflix, vikings’in spin-off dizisini duyurdu

netflix, vikings’in spin-off dizisini duyurdu


vikings: valhalla


Netflix, önümüzdeki yıl yayınlanacak son sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanan Vikings’in bayrağını taşıyacak yeni bir dizi hazırlığında olduğunu resmen duyurdu.

Game of Thrones kadar büyük bir kiyleye hitap etmesede benzer atmosferi ve yüksek aksiyonuyla GoT severlerin ve fantastik hikaye meraklılarının sevdiği yapımlardan birine olan Vikings’in hikayesini bir süre daha izleyeceğiz. 2013 yılında yayın hayatına başlayan ve kısa sürede kendi kitlesini oluşturan Vikings’in final sezonu üzerinde çalışan dizinin yaratıcıları Michael Hirst ve Jeb Stuart, final sezonunu da yüksek ihtimalle bir önceki sezon olduğu gibi 20 bölümü ikiye bölerek 2019’da 10 bölüm, 2020’de 10 bölüm şeklinde yayınlayıp diziye son verecek.

Malum konuya gelirsek, bizi Vikings’in bıraktığı noktadan 100 sene sonrasına götürecek Vikings: Valhalla, Nordik tarihinin Leif Erikson, Freydis ve Harald Harada gibi önemli karakterlerini konu edinecek. Aşağı yukarı aynı zaman diliminde yaşayan bu karakterleri teker teker mi göreceğiz yoksa yarı gerçek yarı kurmaca bir hikaye ile hepsi aynı zamanda ve ekipte mi yer alacak şimdilik belirsiz.

Die Hard serisinde de çalışmış Jeb Stuart’ın senaryosunu kaleme alacağı ve orijinal dizinin yaratıcılarından Michael Hirst’ün de yapımcı koltuğunda oturacağı yapımı izlememize biraz daha var. Önce Vikings bitecek, sonra sıra Vikings: Valhalla’ya gelecek desek yanılmış olmayız.