prisoner 760’nin kadrosu yıldız isimlerle şekilleniyor

prisoner 760’nin kadrosu yıldız isimlerle şekilleniyor


benedict cumberbatch, jodie foster, shailene woodley, tahar rahim...


Mohamedou Ould Slahi’nin Guantánamo’da yaşadıklarını anlattığı çok satan kitabı Guantánamo Diary’den uyarlanacak Prisoner 760 filminin oyuncu kadrosu şekillenmeye devam ediyor. Daha önce biricik Sherlock’umuz, Benedict Cumberbatch’in başrolü üstleneceği açıklanan filmden gelen yeni haberler de bir o kadar heyecan uyandırıcı. Cumberbatch’e Oscar ödüllü oyuncu Jodie Foster, Big Little Lies dizisindeki performansıyla beğeni toplayan Shailene Woodley ve Un prophète filmiyle adını duyuran Tahar Rahim eşlik edecek.

Ödüllü yönetmen Kevin Macdonald’ın yöneteceği Prisoner 760, terörist olduğu iddiasıyla yıllarca hapsedilen ve işkenceler gören Slahi’nin hikayesini işleyecek. Filmde Slahi rolünü canlandıracak Tatar Rahim’e usta oyuncu Judie Foster ve Shailene Woddley ise ortak iki avukat olan Nancy Hollander ve Teri Duncan karakterleriyle eşlik edecek. Yargılanma sürecinde gerçeği ortaya çıkarma konusunda uğraşan askeri savcı Teğmen Stuart Couch ise Benedict Cumberbatch’le hayat bulacak.

Senaryosu Michael Bronner’a emanet olan Prisoner 760’nin vizyon tarihi henüz belirsiz. Ancak filmin çekimlerine önümüzdeki Aralık ayı başlarında Güney Afrika’da başlanacak. Macdonald’ın daha önce One Day in September, The Last King of Scotland, State of Play, Marley ve Whitney gibi beğeni toplayan yapımlara imza attığını düşünürsek etkili oyuncu kadrosuyla ortaya çıkaracağı işi şimdiden merak ediyoruz.