róisín murphy, narcissus teklisinin videosunu paylaştı

róisín murphy, narcissus teklisinin videosunu paylaştı


#throwbackdiscodays


Son stüdyo albümü Take Her Up To Monto‘nun üzerinden 3 sene geçse de yayınladığı teklilerle kendini unutturmayan İrlandalı müzisyen Róisín Murphy, Kasım ayının başında çıkardığı taptaze teklisi Narcissus’un videosunu paylaştı.

Sheffield’ın 80’lerden günümüze house efsanesi olan Richard Barratt, yani DJ Parrot’ın bir kez daha Róisín Murphy’le yan yana geldiği şarkı, bizleri 6 dakikalığına 70’ler diskolarına ışınlıyor. Siyah kostümü ve tüm güzelliğiyle arz-ı endam ettiği videoda Murphy’yi karanlıklar içerisinde bir çeşit disko kraliçesi olarak izliyoruz. Raffaella Carra ve Patty Pravo gibi 70’lerin 80’lerin İtalyan şarkıcılarından ilham aldığını açıklayan Murphy, yeni videosuyla disco günlerine selam çakıyor.

Murphy yeni videosunun hikayesini şöyle anlatıyor: “Belki eski kafalıyım ama şu anki popüler ana kadın arketiplerin çoğu ile gerçekten ilgili değilim. Mina, Patty Pravo ve özellikle de burada Raffaella Carrà gibi “60’ların / 70’lerin /” 80’lerin harika İtalyan şarkıcıları, son birkaç yılda bana büyük bir ilham kaynağı sağladı. Bana öyle geliyor ki, hepsi güzelliğin ve gerçeğin zor kazanılmış ifadeleriyle ilgili. Bununla birlikte, 1978’de Raffaella Carrà’nın Black Cat’in İtalyan televizyonundaki inanılmaz derecede enerjik performansına saygı göstermeye ciddiye almayı denedim. Saç, pelerin, disko ışıkları, hepsi bu kadar kolay olmalıydı! Ancak, en basit görünen fikirlerin çoğu kez elde edilmesi en zor olduğu ortaya çıkıyor.”

6 dakikalık ziyafet bir tık ötenizde: