the little mermaid uyarlamasının prensi belli oldu

the little mermaid uyarlamasının prensi belli oldu


bayanlar baylar karşısınızda jonah hauer king


Disney, 2019 yılını Marvel filmlerinin yanı sıra Aladdin, The Lion King, Maleficent: Mistress of Evil gibi live-action filmler çekerek geçirdi. İşleyen demir ışıldar diyerek beyaz perde üretimine ara vermeden devam eden Disney, Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen‘ın 1837 yılında yayımlanan kültleşmiş peri masalı The Little Mermaid’i live-action serisine eklemeye hazırlanıyor.

Rob Marshall‘ın yönetmen koltuğunda oturacağı The Little Mermaid, sancılı bir oyuncu seçim süreci yaşamıştı. Disney, filmin başrol karakteri Alice için Chloë Grace Moretz ile anlaşmıştı fakat daha sonra bu anlaşma iptal edildi ve başrol Halle Baily‘ye verildi. Alice’in gönlünü kaptırdığı yağız delikanlı Prens Eric rolünü ise Harry Styles’ın oynayacağı düşünülüyordu fakat Disney, esmer deniz kızı seçiminden sonra bir sürprizi de burada gerçekleştirdi. Disney, Prens Eric rolü için A Dog’s Way Home, Postcards From London, Ashes In The Snow, World on Fire gibi yapımlarda yıldızı parlayan İngiliz oyuncu Jonah Hauer-King ile anlaştı.

The Little Mermaid’in orjinal hikayesinde Ariel, gölde gezintiye çıkan Prens Eric’i boğulmaktan kurtarıyor ve bu sırada prense aşık oluyordu. The Little Mermaid, Ariel’in hayallerini gerçekleştirmek için prensle el ele verdiği, içimizi ısıtan sımsıcak bir hikayeye sahip. Disney’in orijinal hikaye üzerinde düzenlemeler yapabileceği ve filme feminist bir atmosfer katabileceği konuşuluyor.

Senaryosunu Love ActuallyBridget Jones’ Diary filmlerinden tanıdığımız Richard Curtis’in yazacağı The Little Mermaid’in çekim ve vizyon tarihleri henüz belli değil.