the new pope’un yayın tarihi belli oldu

the new pope’un yayın tarihi belli oldu


13 ocak'ta günah çıkartmaya başlıyoruz


Televizyon dünyasının dahi çocuğu HBO, Amerikalı ilk papanın öyküsünü anlatan The Young Pope’un devamı niteliğindeki yeni dizisi The New Pope‘un yayına gireceği tarihi açıkladı: 13 Ocak. Başrollerini John Malkovich ve Jude Law’un paylaşacağı dizi, dünya prömiyerini 1 Eylül’de 76. Venedik Film Festivali’nde yapmıştı.

The Young Pope’taki performansıyla Altın Küre adaylığı kazanan Jude Law’un hastanede bilinci kapalı şekilde bizlere merhaba diyeceği yeni dizide, onun yerini almaya hazırlanan Papa Giovanni Paolo III’ye usta oyuncu John Malkovich hayat veriyor.

The Great Beauty ve Youth gibi filmleriyle 7. sanatın hakkını veren yönetmen Paolo Sorrentino, ilk dizide olduğu gibi devam dizisinde de yönetmen koltuğunda oturacak. Dizinin görüntü yönetmeni ise Sorrentino’nun uzun süredir birlikte çalıştığı bir isim: Luca Bigazzi.

Bizlere 10 saatlik bir mini dizi değil, uzun bir sinema filmi izleten ikilinin yeni işbirliğini heyecanla beklerken Sorrentino, yeni dizi hakkında birkaç ipucu verdi. The New Pope’un eski papanın girdiği koma sonrasındaki olayları anlatacağını belirten Sorrentino, “Kilise yeni bir Papa seçecek ve bu kişiyi de John Malkovich canlandıracak. Jude Law’un koması ne kadar sürecek henüz bilmiyoruz, belki bu iki papa bir araya gelebilir. Yeni Papa Giovanni Paolo III muhteşem bir insan fakat eski papaya göre daha dengesiz birisi.” diyerek yeni sezonda yaşanabilecek sürprizlere göz kırptı.

The Young Pope’taki rollerine devam dizisinde de hayat verecek Silvio Orlando, Cecile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Maurizio Lombardi ve Stefano Accorsi’nin yanı sıra Sharon Stone ve daha önce de Californication, Salem, Sons of Anarchy gibi dizilerde de rol alan Amerikalı şarkıcı Marilyn Manson da dizide konuk oyuncu olarak karşımıza çıkacak.

The Young Pope’un kara mizahını bir üst seviyeye çıkaracağına inandığımız The New Pope’un son fragmanını da buraya bırakıyoruz: