the shining’in devam filmi doctor sleep soundtrack’inden iki şarkı

the shining’in devam filmi doctor sleep soundtrack’inden iki şarkı


the newton brothers imzasıyla


The Shining’ten 40 sene sonrasına gidip filmin küçük çocuğu Danny Torrance’in yaşadıklarını konu alacak Doctor Sleep’in film müzikleri yayınlandı. Yönetmen koltuğunda oturan Mike Flanagan‘ın birçok yapımında birlikte çalıştığı The Newton Brothers‘ların bestelediği film müzikleri, The Overlook oteli açılmadan bizleri otelin gizemli ve ürpertici dünyasına sokuyor.

Mike Flanagan, yaptığı açıklamada Doctor Sleep’in kendine has bir kimliğinin olmasının önemli olduğunu, fakat The Shining’in yaşattığı bazı hisleri geri çağırabilmenin de aynı derecede önemli olduğunu açıkladı. Kubrick’in The Shining filminde kullandığı müziklerin filmin ürpertici havasına katkı sağladığını kendilerinin de Kubrick’in izinden gittiğini belirtti.

The Newton Brothers ise The Shining’in büyük bir hayranı olduklarını, hem filmin hem romanın özünde çok derin bir hikayeyi anlattığını ve The Shining’in devam filmine katkıda sağlamalarının kariyerlerindeki en büyük işlerden biri olduğunu söyledi.

Çocukluğunda yaşadıklarını atlatamayan ve alkol bağımlısı haline gelmiş Danny Torrance‘ın hikayesine odaklanacak Doctor Sleep, alkol bağımlılarının buluştuğu bir destek grubunda Danny’nin kendisine çok benzettiği psişik güçlere sahip Abra isimli bir kızla tanışmasını ve bu ikilinin kendilerini True Knot adı verilen topluluk ile bir ölüm kalım mücadelesi içinde bulmasını anlatacak.

8 Kasım’da vizyona girecek filmin tüyleri diken diken eden iki soundtrack’ini buraya bırakalım.