todd phillips joker’in devam filmini yalanladı

todd phillips joker’in devam filmini yalanladı


hevesimiz kursağımızda kaldı


Daha dün Todd Phillips’in yeri yerinden oynatan Joker’inin devam filminin çekileceğini yazmıştık. Bu haber henüz tazeyken bugün de tam tersi yönünde haberler çıktı.

Joker’in vizyona girdiği ilk günlerde yönetmen Phillips’in Warner Bros.’la ikinci film için masaya oturduğu iddiaları ortalıkta dolanıyordu. bu iddialar hiçbir zaman resmi olarak bir sonuca bağlanmasa da iki tarafında bu konuda istekli olduğunu zaman içinde görmüştük. Devam filmi fikri bizi heyecanlandırsa da aynı heyecanı yaratmayacak ve ilki kadar başarılı olmayacağın düşüncesi bir yandan da kafamızı kurcalıyordu.

Bugün ise Phillips ve Warner Bros. yetkilileri arasında bu buluşmanın hiç yaşanmadığı, bizzat filmin yönetmeni Todd Phillips tarafından açıklandı. Indiewire’a verdiği röportajda belirtilen tarihte malum görüşmenin hiç gerçekleşmediğini söyleyen Phillips, bir devam filmi ihtimalinin şu anda ufukta gözükmediğini açıkladı.

Bunun yanında Todd Phillips’in daha film vizyona bile girmeden devam filminden bahsettiğini, yakın tarihte olası bir devam filminin hikayesinin nasıl gelişeceğine dair fikirlerini paylaştığını da hatırlatmakta fayda var. O dönem Joker 2’nin ilk filmle tematik bağlantıları olması gerektiğini belirten yönetmen, karakterin bir anda suç dünyasının prensi konumuna yükselemeyeceğini de zamanında belirtmişti.

İlk başta Joker’i bir daha oynama fikrine mesafeli yaklaştığını belirten Joaquin Phoenix ise şu an bunun hakkında düşünmeden duramadığını önceki röportajlarında belirtmişti. Phillips’le başka projelerde çalışmak istediğini de belirten Phoenix’in de başta aksini düşünse de Joker’e devam etme fikri konusunda epey olumlu olduğunu hatırlatalım. sıcak baktığını ekledi.