benedict cumberbatch ironbark ile üçüncü dünya savaşını başlamadan durduruyor

benedict cumberbatch ironbark ile üçüncü dünya savaşını başlamadan durduruyor


based on a true story


Son yıllarda yoğun programıyla sık sık beyaz perdede gördüğümüz Benedict Cumberbatch’in yeni filmi Ironbark’tan ilk görseller geldi.

Son olarak önümüzdeki yıl vizyona girecek Sam Mendes’in yeni filmi 1917‘nin fragmanında gördüğümüz Cumberbatch, Ironbark’ta Küba Füze Krizi’ni sona erdiren İngiliz ajanı Greville Wynne‘i canlandırıyor.

Dünya prömiyerini 2020 Sundance Film Festivali’nde yapacak Ironbark, Soğuk Savaş sırasında CIA’in Sovyet nükleer programına girmesine yardımcı olan ve ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki Küba Füze Krizi’ni sona erdiren kişi olarak adını tarihe yazdıran Greville Wynne‘i takip ediyor. Rus kaynağı Oleg Penkovsky‘nin yardımıyla tarihin seyrini değiştirmesine tanık olduğumuz Wynne, sadece ABD ve Sovyetler Birliği arasında olası bir nükleer bir savaşı bitirmekle kalmıyor belki de olası bir dünya savaşını ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Oleg Penkovsky’i canlandıran Merab Ninidze, The Marvelous Mrs. Maisel dizisiyle ödülden ödüle koşan Rachel Brosnahan, Beast ve Chernobyl gibi yapımlarla ismini sık sık duyduğumuz Jessie Buckley, Angus Wright, Joseph Balderrama, Elina Alminas gibi isimler de yer alıyor.

Yönetmen koltuğunda daha önce The Hollow Crown adlı BBC dizisinde Benedict Cumberbatch’le birlikte çalışan ve son olaraka Saoirse Ronan’lı On Chesil Beach filminin arkasındaki Dominic Cooke’un yer aldığı filmin senaryosunu The Hitman’s Bodyguard’ın senaristi Tom O’Connor‘ın kaleme alıyor.