2019’da google’da en çok aranan dizi ve filmler belli oldu

2019’da google’da en çok aranan dizi ve filmler belli oldu


disney+ ve netflix çılgınlığı


Arkadaşlar arasında dönen “Yılbaşında ne yapalım?” sorularından, “2019 bit artık” temalı tivitlerden, eski yılbaşı paketlerinin sosyal medyada ekseriyetle paylaşılmasından ötürü, sene-i devriyesine geldiğimizi hissettiğimiz 2019 yılına sinema dünyasında beklenildiği gibi süper kahraman filmleri damga vurdu.

Avengers Endgame, Captain Marvel ve Joker, 2019 yılının en çok izlenen filmlerinden olurken internet kullanıcıları tarafından da Google’da en çok aranan filmler listesine ilk sıralardan giriş yaptı. Martin Scorsese‘in başlattığı ve sonbahar aylarına damgasını vuran Marvel filmleri özelinde süper kahraman filmleri tartışması,  görünen o ki uzun bir süre daha devam edecek.

Küçük ekran içinse 2019 yılı, fantastik öğeler içeren yapımların damga vurduğu bir yıl olarak kayıtlara geçti. Netflix’in rekortmen dizisi Stranger Things ve Game of Thrones‘un başı çektiği listenin büyük bir kısmının Netflix yapımlarıyla dolu olması -aynı film listesinin Disney+ yapımlarıyla dolu olması gibi- popüler kültürün tekelleşme eğiliminde olduğunun da habercisi olarak yorumlanabilir.

2019’da en çok aranan filmler:

1.“Avengers Endgame”
2. “Captain Marvel”
3. “Joker”
4. “Toy Story 4”
5. “Lion King”
6. “It Chapter Two”
7. “Frozen 2”
8. “Once Upon a Time In Hollywood”
9. “Midsommar”
10. “Scary Stories to Tell in the Dark”
2019’da en çok aranan diziler: 
1. “Game of Thrones”
2. “Stranger Things”
3. “When They See Us”
4. “Chernobyl”
5. “The Mandalorian”
6. “The Umbrella Academy”
7. “Euphoria”
8. “Dead to Me”
9. “Surviving R. Kelly”
10. “The Boys”