alexander payne’den iptal olan projesinin yerini hemen doldurdu

alexander payne’den iptal olan projesinin yerini hemen doldurdu


yeni bir uyarlama geliyor


Kara mizah ve eleştirel tarzıyla severek izlediğimiz başarılı yönetmen Alexander Payne cephesinden yeni bir gelişme var. En son Mads Mikkelsen ile birlikte bir Netflix projesi gerçekleştireceğini duyurduğumuz Payne, projenin prodüksiyonuna başlanmasına günler kala iptal olmasıyla birlikte üretkenliğine hız kesmeden devam kararı verdi.

1987 yapımı Gabriel Axel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Babette’s Feast’in yeniden uyarlamasını yönetmeye hazırlanan Payne, proje üzerine çalışmalara başlamış bile. 1987 yapımı olan film, 19. yüzyılın sonlarında yaşanan Fransa-Prusya savaşından kaçarak Danimarka’ya gelen bir kadının hikayesini anlatıyor.

Dindar bir kasabada yaşamaya başlayan Babette, lotoyu kazanmasının ardından tüm ev halkı için büyük bir ziyafet vermeye karar verir. Bu ziyafetle bir çok gerçeğin açıklığa kavuşmasıyla şekillenen olayları işleyen film ilgi çekici hikayesiyle döneminin başarılı yapımların biri olmuştu.

En son 2017’deki Downsizing filmiyle beyaz perdede izlediğimiz Payne, üç yıl aranın ardından yönetmen koltuğuna oturacak. Alexander Payne’in perspektifinden izleyeceğimiz Babette’s Feast’in senaryosu Guy Branum’a emanet. Komedyen kimliğine sahip Guy Branum’un projede yer almasıyla filmin komediye mi yakın olacağı yoksa orijinaline sadık mı kalacağı bir soru işareti.