daniel radcliffe’li escape from pretoria’dan ilk fragman

daniel radcliffe’li escape from pretoria’dan ilk fragman


gerçek bir hikayeden uyarlama


Son yıllarda yer aldığı farklı türlerdeki yapımla oyunculuk yelpazesini epey genişleten Daniel Radcliffe’in, gerilim dolu son projesi Escape from Pretoria’dan bir fragman yayınlandı.

70’li yıllarda Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Apartheid karşıtı faaliyetleri yüzünden yüksek güvenlikli Pretoria Hapishanesi’ne sevk edilen Tim Jenkin’in yaşadığı gerçek hikayeden beyaz perdeye aktarılan film, Jenkin’in ANC tutukluları Stephen Lee ve Denis Goldberg ile birlikte üstünde çalıştığı büyük kaçış planına odaklanıyor.

İçinde bulundukları hapishaneden kaçmak için en ufak ayrıntısına kadar düşünülmüş bir plan hazırlayan ekipte Radcliffe’in eşlik edecek  isimler arasında Ian Hart, Daniel Webber, Nathan Page ve Stephen Turner yer alıyor.

Tim Jenkin’in aynı adlı romanından uyarlanan filmi senaryolaştıran L.H. Adams ve Karol Griffiths’a senaryoda yardım eden Francis Annan aynı zamanda filmin yönetmen koltuğunda da oturuyor.  Kaçış planının gerçekleştiği tarihin 40. yıl dönümü olan 11 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan fragman hemen aşağıda.