demonation festival no: 10’a davetlisiniz

demonation festival no: 10’a davetlisiniz


bantmag sunar...


Bağımsız müziğin rehber festivali Demonation Festival, 2020’nin ilk haftasında 10. yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. “Yeni yıla nasıl girersen bütün sene öyle gider.” felsefesiyle hareket edenlere kaliteli müzik ile eğlence garantisi sunacak, “Nerede o eski müzik festivalleri?” sorusuna yıldızlı pekiyiyi hak edecek bir cevap verecek Demonation Festival, Bant Mag. organizasyonuyla bu yıl 3-4-5 Ocak 2020’de düzenlenecek.

Bağımsız müzik sahnesinin heyecan verici isimlerini bir araya getirecek festival, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine üç gün boyunca Anadolu ve Avrupa yakasındaki farklı mekanlarda R&B’den synth pop’a, deneysel cazdan stoner rock’a uzanan geniş bir yelpazede birçok müzisyeni ve grubu ağırlayacak.

Festivalin 10. versiyonu, “Dergi Arşiv Sergisi No:2”nin açılışıyla 3 Ocak Cuma akşamı Bant Mag. Havuz/Bina’da başlayacak. Derginin dijital ortama taşındığı ve isminin Bant’tan Bant Mag.’a evrildiği son sekiz yılını (2011-2019) illüstrasyonlarla belgeleyen ikinci arşiv sergisinin izlenmesinin ardından bağımsız müziğin bienali Demonation’ın ilk durağı arkaoda olacak. Funk, rock ve Afrika ritimleriyle başlayıp synth pop esintisiyle bitecek 4 Ocak Cumartesi günü Babylon’a taşınacak festival 5 Ocak Pazar akşamı ise Kadıköy’e dönerek KargART’ta sonlanacak.

Bugüne kadar Can Güngör’den The Raws’a, Kalben’den Islandman’e, Seni Görmem İmkansız’dan Ethnique Punch’a birçok farklı ismi ve müzik türünü tek potada eriten Demonation Festival, onuncu yılında; ilk EP’si Son ile kalbimizin ortasına 40 odalı bir sayar açtıran Lin Pesto, nostaljik electronica sularına modern kulaç darbeleriyle yeni bir yorum getiren Cava Grande, lo-fi R&B / pop şarkılarıyla bizleri düşsel bir yolculuğa çıkaracak Yang Jahz, ilk konserini festival kapsamında verecek şarkı yazarı ve prodüktör Alican İpek, “Sal Beni” ile “her yer Taksim, her yer alternatif rock” diyerek radarımıza giren Ali Gem’in aralarında olduğu 10 grup / müzisyenin şahane üretimlerine ev sahipliği yapacak.

Festivalin etkinlik sayfasına BURADAN ulaşabilirsiniz.