doctor who’nun yeni sezonunun çıkış tarihi belli oldu

doctor who’nun yeni sezonunun çıkış tarihi belli oldu


kriz kapıda


İngiliz edebiyatındaki Sherlock Holmes ve İngiliz sinemasındaki James Bond’un televizyon ekranlarındaki izdüşümü olan BBC’nin kült yapımı Doctor Who‘nun yeni sezonunun çıkış tarihi, ilgi çekici bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Doctor Who tarihinin ilk kadın başrolü olarak Jodie Whitaker, 12. sezonda da yaşadığı maceralarla evlerimize misafir olmaya geliyor. Bu sezon, alışık olduğumuzun aksine bir Noel bölümüyle değil yeni yıl bölümüyle hayranlarına merhaba diyecek Doctor Who, böylece bir geleneğini daha yıkmış oldu.

Dizinin yeni sezonunda senarist koltuğuna oturacak Chris Chibnall, 12. sezondaki yaratıkların daha ürkütücü olduğunu, yeni bölümlerde bizleri daha büyük aksiyon sahnelerinin beklediğini ve bazı eski canavarların da geri döneceğini açıklayarak çok tartışılan 11. sezondan sonra beklentilerimizi düşürmememiz gerektiğinin altını çizdi.

Şimdilik konuk oyuncu listesinde Stephen Fry ve Goran Visjnic‘i gördüğümüz kült yapımın daha birçok ünlü ismi ekranlarımıza taşıyacağı konuşuluyor. Geçen sezonki ekibi Graham (Bradley Walsh), Ryan (Tosin Cole) ve Yasmin (Mandip Gill) ile maceradan maceraya yelken açacak Doctor Who’nun “Kriz, büyük kriz, ciddi büyük bir kriz” diyerek açılışını yaptığı ve 1 Ocak akşamı yayınlanacak yeni sezonun ilk bölümünün tanıtım filmini izlemek isteyenleri şöyle alalım: