dünyanın en iyi metal müzik bateristi kimmiş belli oldu

dünyanın en iyi metal müzik bateristi kimmiş belli oldu


hala slipknot t-shirt'ü giyenler için gururlanma vakti


Total Guitar, Guitarist, Rhythm ve Computer Music gibi aylık müzik dergilerini bünyesinde barından İngiliz medya şirketi Future PLC’ye ait, dünyanın en çok takip edilen müzik sitelerinden biri olan www.musicradar.com, geçtiğimiz günlerde dostları birbirine kırdıracak bir anket yayınlamıştı.

Dünya’nın en iyi metal müzik bateristinin kim olduğunu ziyaretçilerine soran site, yaklaşık 1 milyon oyun verildiği anketin sonuçlarını açıkladı. Slayer’ın bateristi Paul Bostaph, Korn’dan Ray Luzier, Rammstein’dan Christoph Schneider gibi isimlerin olduğu anketin kazananı ise 2014 yılından beri hünerlerini Slipknot bünyesinde sergileyen Jay Weinberg oldu. Babası da uzun zaman The Tonight Show’da Conan O’Brien’ın orkestrasının liderliğini yapan bir davulcu olan Jay Weinberg için baba mesleğini devam ettirmek, artık kulağa eskisi kadar kötü gelmeyecek.

Twitter’dan yaptığı açıklamayla kendisini destekleyenlere teşekkürlerini esirgemeyen ve onore olduğunu belirten Weinberg, anladığımız kadarıyla Slipknot hayranlarının kalplerindeki Joey Jordison’ın yerini çoktan doldurmuş bile.

İşte Musicradar’ın yayınladığı anketin sıralı tam listesi:

1. Jay Weinberg, Slipknot
2. Paul Bostaph, Slayer
3. Ray Luzier, Korn
4. Jocke Wallgren, Amon Amarth
5. Chris Kontos, Machine Head
6. Christoph Schneider, Rammstein
7. Art Cruz, Lamb Of God
8. Jason Bittner, Overkill