george miller’ın tilda swinton ve idris elba’yı buluşturacak filminin çekimleri başlıyor

george miller’ın tilda swinton ve idris elba’yı buluşturacak filminin çekimleri başlıyor


yeni mad max de bundan sonra


Mad Max serisinin arkasındaki isim olan George Miller’ın uzun zamandır merak edilen yeni Three Thousand Years of Longing isimli projesinden uzun zaman sonra yeni bir haber geldi. Filmin çekimlerinin 2020’nin başında başlayacağı bizzat George Miller tarafından açıklandı.

Mad Max: Fury Road’un yakaladığı devasa başarıdan sonra “Serinin devamı gelecek mi?” soruları iyice yükselmeye başlamışken Miller’ın geçtiğimiz yılın sonlarında yeni projesi için gizli gizli bir senaryo üzerinden çalıştığı ortaya çıkmıştı. Fury Road’un devamı niteliğinde olması planlanan filmden çekimlerin başlayacağı tarih dışında ortaya çıkan yeni bilgi ise filmin beklenenin aksine “Anti- Mad Max” bir film olacağı ve büyük bir romantik hikayeyi anlatacağı. Başrollerinde Idris Elba ve Tilda Swinton’ı izleyeceğimiz yapımla ilgili konuşan Miller, bu proje üzerinde yaklaşık 15 yıldır çalıştığı detayını da paylaştı.

Filmlerin çekimler bitmeden onlar hakkında konuşmanın uğursuzluk getirdiğine inandığını da paylaşan Miller, “Bu filmin başlığını bir bilmece olarak görüyorum ve aslında filmin bundan daha karmaşık olmasına rağmen, Tilda ve Idris’e bağlı. Onlar her şeyin merkezindeki iki karakter. Dürüst olmak gerekirse filmin ne tür olduğuna ben bile karar veremiyorum ve bu iyi bir şey.” açıklamasını yaptı.

Mad Max kapısını da tamamen kapatmadığını açıklayan tecrübeli yönetmen, “Size söyleyebileceğim tek şey bunun yeni bir Fury Road olmadığı. Görsel olarak çok güçlü bir film ama Fury Road’un tam tersi. Neredeyse tamamı iç mekanlarda geçiyor ve içinde çok fazla konuşma var. Aksiyon sahneleri var, ama çok az. Mad Max hikayesi de tamamen rafa kalkmış değili onun üstünde çalışıyoruz ama öncelik sıramda şimdilik ikinci planda.” açıklamasıyla yüzümüze bir değil iki adet gülümseme kondurmayı başardı.

Görsel efektleriyle ve bir saniye bile düşmeyen adrenaliniyle tüm zamanların en başarılı aksiyon filmlerinden birine imza atan George Miller, üzerine yüklenecek büyük beklentiyi bir süreliğine daha ertelemiş gözükürken şimdi de ufuktaki bu yeni filmi merak etmeye başladık.