google 2019 yılında en çok aranan müzisyenleri açıkladı

google 2019 yılında en çok aranan müzisyenleri açıkladı


and the winner is...


2019’un bütün yükünü üzerimizden atacağımız yılbaşı etkinliklerine adım adım yaklaştığımız, her adım başında da yılın en iyi filmleri, en iyi şarkıları, en çok aranan müzisyenleri gibi listelere denk geldiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Yeni yıl arifesinde eteğindeki taşları bir bir dökmeye başlayan Google, 2019 yılında en çok aranan müzisyenleri açıkladı.

Reklamın iyisi de olur, kötüsü de argümanını güçlendirebilecek somut bir örnek olarak, bu sene taciz ve tecavüz skandallarıyla başı dertte olan R. Kelly, 2019’da Google’da en çok aranan müzisyen oldu. İkinci sırayı eski Girls Aloud grubu üyesi Nadine Coyle aldı. Coyle, bu sene ünlü İngiliz reality şovu  I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here‘ın parlayan yıldızıydı.

Listedeki en dikkat çekici isimlerden biriyse Robert Smith ve şürekasının 40’lı yaşlarının ortasında ikinci baharını yaşayan grubu The Cure. The Cure, 2019 yılında en çok aranan İngiliz müzik grubu oldu. Bu sene efsane albümleri Disintegration‘ın 30. yılını kutlayan grup, yeşil alanda bolca müzik ve sanat performanslarının gerçekleştirildiği, dünyanın en büyük ve en prestijli açık hava festivali olarak kabul edilen Glastonbury 2019′un “Pyramid Stage”‘inde ana grup olmuştu.

İşte 2019’un en çok google’lanan müzisyen ve müzik grupları:

1. R Kelly
2. Nadine Coyle
3. 21 Savage
4. Lewis Capaldi
5. Billie Eilish
6. Martin Kemp
7. Louis Tomlinson
8. Jesy Nelson
9. Mötley Crüe
10. The Cure