marriage story gotham ödülleri’ne damgasını vurdu

marriage story gotham ödülleri’ne damgasını vurdu


akademi ödülleri yükleniyor


Sevgililiğin bir tık altı, arkadaşlığın bir tık üstü olan flört dönemlerinin hastasıyız. Akademi Ödülleri‘nin sevgililiğe, Bağımsız Ruh Ödülleri‘nin arkadaşlığa tekabül ettiği ödül sezonunda, ikilinin arasında bir yere konumlanmış Gotham Ödülleri, dün gece yapılan bir törenle sahiplerini buldu.

Noah Baumbach imzalı Marriage Story, törene damgasını damgasını vurarak Akademi Ödülleri ile ciddi düşündüğünün sinyallerini verdi. Başrollerini Adam Driver ve Scarlett Johansson’un paylaştığı film törenden, En İyi Film, Seyirci Ödülü, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu gibi ağır ödülleri alarak adeta şov yaptı.

The Squid and The Whale ve Frances Ha filmleriyle tanıyıp, aşık olduğumuz Noah Baumbach, yeni filminde yönetmen Charlie ve oyuncu eşi Nicole’un boşanma sürecini mercek altına alıyor. Baumbach’ın Ernst Lubitsch’in To Be or Not to Be’si, Howard Hawks’in Twentieth Century’sinden ve Ingmar Bergman’ın Persona’sından esinlendiğini söyleyerek bizleri heyecanlandırdığı film; uzun zamandır sakladıkları kızgınlıkları, hayal kırıklıkları ve yalanları yaşadıkları boşanma sürecinde açığa çıkan ebeveynlerin, bir yandan da çocuklarının velayetlerini almak için birbirleriyle verdikleri mücadeleyi gözler önüne seriyor. Postmodern çağdaki evlilik müessesini sorgulayan Marriage Story, Noah Baumbach ve Scarlett Johansson için otobiyografik öğeler de içeriyor.

İşte Marriage Story’nin damgasını vurduğu Gotham Ödülleri’nin tüm kategorileri ve kazananlarının listesi:

En İyi Film

Marriage Story

En İyi Belgesel

American Factory

Bingham Ray En İyi Çıkış Yapan Yönetmen Ödülü

Laure De Clermont-Tonnerre – The Mustang

En İyi Senaryo

Noah Baumbach – Marriage Story

En İyi Erkek Oyuncu

Adam Driver – Marriage Story

En İyi Kadın Oyuncu

Awkwafina – The Farewell

En İyi Çıkış Yapan Oyuncu

Taylor Russell – Waves

En İyi Çıkış Yapan Dizi – 40 dakika üstü*

When They See Us

En İyi Çıkış Yapan Dizi – 40 dakika altı*

Pen15