hideo kojima’ya göre 2019’un en iyi beş filmi

hideo kojima’ya göre 2019’un en iyi beş filmi


helal olsun kojima


Bu yıl büyük tartışma yaratan oyunu Death Stranding ile oyun dünyasına geri dönen Hideo Kojima, Twitter hesabından 2019 yılındaki en sevdiği beş filmi paylaştı. Yaptığı oyunlar ve içine kattığı hikayeleri ile oyun dünyasının yaratıcı yüzünü, birlikte çalıştığı Hollywood isimleriyle rockstar yüzünü gösteren Kojima’nın sinema dünyasına olan ilgisi ise bir sır değil. Her fırsatta bir film çekmek istediğini belirten Kojima, o günler gelene kadar şimdilik liste yayınlamaya devam ediyor.

Hideo Kojima’nın bir numara olarak değerlendirdiği film, Cannes Film Festival’inde aldığı büyük ödülle başarısını kanıtlayan ve belki de birçoğumuzun listesinde de zirveyi alan Bong Joon-ho imzalı yapım Parasite’ten başkası değil. İkinci sırada bir Ali Abbasi filmi olan Border, onu takiben üçüncülükte Netflix’in efsane isimleri buluşturduğu Scorsese’nin dokunuşuyla daha da devleşen filmi The Irishman oturmakta. listenin son iki sırasında ise Hu Bo’nun yönettiği An Elephant Sitting Still ve Paweł Pawlikowski’nin yürek burkan draması Cold War yer alıyor.

Listedeki filmlerin konularını göz önünde bulundurarak Kojima’nın drama ağırlıklı filmlerden hoşlandığını söylemek yanlış olmaz. İzlememiş olanlar için altın değerinde olan listeyi boş zamanlarında değerlendirmek isteyenler için aşağıya sabitledik, buyrunuz.