ibiza’nın eğlence dünyasının merkezine yükselişini anlatan bir kitap yayımlandı

ibiza’nın eğlence dünyasının merkezine yükselişini anlatan bir kitap yayımlandı


ibiza'nın altın çağına yolculuk


Gece hayatı denince artık ilk akla gelen duraklardan biri olmasa da her zaman sürprizlere açık ve eğlence dünyasının en kalabalık duraklarından biri olan Ibiza’nın, 70’li ve 80’li yıllarda nasıl bu ünvana sahip olduğunu anlatan bir kitap yayınlandı.

Müzik, tasarım ve sanat başlıkları altında içerik üreten ve bu içerikleri koleksiyonluk özel ürünlerle destekleyen Test Pressing’in yayımladığı Ibiza DJs 1976 – 1988 isimli 48 sayfalık kitap, Ibiza’nın gece hayatının gelişimini adanın simgesi haline gelen karşı kültür ve acid house hippi köklerinin altını çizdiği fotoğraflar ve röportajlar üzerinden anlatıyor.

Adanın bu altın çağını anlatan isimler arasında Amnesia’dan DJ Alfredo & Leo Mas, Nito ve Pacha’nın gediklilerinden DJ Carlos, Amnesia, Pacha ve Space’in DJ kabinini eskiten isimlerden Cirillo ve Joan Ribas yer alıyor. Günlerce aralıksız devam eden partileri ve adanın nasıl dünyanın en ünlü oyuncuları, sporcuları, müzisyenleri ve jet sosyetenin her yerde takip edilen isimleri için bir gizli bir kaçış noktasına dönüştüğünü anlatan kitapla ilgili daha fazla bilgi almak, hatta direkt kitabı satın almak için BURAYA göz atabilirsiniz.

Bu senenin başında hayatını kaybeden, adanın ve müzik dünyasının en önemli figürlerinden olan The Pikes otelinin sahibi T0ny Pike’ı da anarak dönemin partilerine ve ortama dair fikir edinmek için Amnesia’nın 1989 yılındaki kapanış partisinde kaydedilmiş bu görüntülere ve kitaptan fotoğraflara bakabilirsiniz.