john lennon’ın ikonik güneş gözülüğü yeni alıcısını buldu

john lennon’ın ikonik güneş gözülüğü yeni alıcısını buldu


sadece 137.500 euro…


John Lennon’ın en az kendisi kadar ikonik yuvarlak gözlükleri Londra’da gerçekleşen bir açık arttırma sonucunda yeni sahibine kavuştu. Son dönemlerde hayattayken iz bırakmış sanatçılarla bütünleşen eşyalarının satılması oldukça popüler. Son olarak Kurt Cobain’in evi ve hırkasının yüksek fiyatlara satılmasından sonra, şimdi de hem gruptaki yeri hem de sosyal yaşantısıyla ayrı popüler olan John Lennon’ın yuvarlak çerçeveli gözlüğü, oldukça yüksek bir fiyatla sahibini buldu. 

Grubun şöförlüğünü yapan Alan Herring tarafından satılan gözlük, isimsiz alıcısına 137.500 Euro’cuk, yani 970.000 TL’ye mal oldu. Gözlüğe nasıl sahip olduğunu da kısaca aktaran Herring ‘’John Lennon, gözlüğünü Ringo Starr’ın arabasında bırakmıştı. Gözlük biraz yıpramıştı bu yüzden John’a yaptırmamı ister mi diye sordum. O ise gerek olmadığını söyledi. Bu gözlüğü hiçbir zaman kullanmadım, hep sakladım. Yani hala John’un bıraktığı gibi.’’

Alan Herring, The Beatles grubu için sadece şöförlük bağına sahip değil, grubun birçok çalışmasına tanıklık eden onlarla iç içe bir etkileşime sahip bir isimdi. Lennon’ın gözlüğünün yanı sıra farklı The Beatles hatırlarının da yer aldığı satışta, grubun diğer elemanlarının kişisel eşyaları  yeni sahipleriyle birleşti. Eh bize de güle güle kullanın demek düşer.