hirokazu kore-eda’ın juliette binoche ve ethan hawke’ı buluşturduğu son filmi the truth’tan fragman

hirokazu kore-eda’ın juliette binoche ve ethan hawke’ı buluşturduğu son filmi the truth’tan fragman



2017’de Cannes Film Festivali‘nde en büyük ödül olan Altın Palmiye‘yi Shoplifters filmiyle evine götüren Japon yönetmen Hirokazu Kore-Eda, bu sefer dünya sinemasının ağır toplarını topladığı yeni filmi The Truth’dan (La Verite) ilk fragman yayınlandı.

Juliette Binoche, Catherine DeneuveLudivine Sagnier ve Ethan Hawke‘lı sağlam kadrosuyla The Truth, aslında yeni bir proje değil. Senaryosu Kore-Eda’nın 15 sene önce yazdığı ama hiç hayata geçirilemeyen bir oyun metnine dayanan film, Hawke ve Binoche çiftinin canlandırdığı Lumir ve Hank çiftinin, Lumir’in annesinin yayımladığı otobiyografi sebebiyle Amerika’dan Fransa’ya yaptıkları yolculuğu merkezine alıyor.

Japonya’dan sonra farklı bir kültür ve o kültürden gelen farklı oyuncularla çalışmanın enteresan ve zorlayıcı olacağını söyleyen Kore-Eda: ”İşimi Japonya’da yaptığım gibi yapıp yapmayacağıma sette karar vereceğim.” açıklamasıyla ilk İngilizce filmi, ya da Japonca olmayan ilk filmi için heyecanlı gözüküyor.

Vizyon tarihi 20 Mart 2020 olarak belirlenen film, büyük ihtimalle ülkemize vizyon zamanı değil de film festivalleri aracılığıyla gelecek. Filmden paylaşılan ve görsel dokusuyla içine çeken filmin fragmanı hemen burada.